top of page
Search
  • kvatrohem

ISTINA O BEZKONTAKTNOM PRANJU

U mnoštvu proizvoda za bezkontaktno pranje teško je odabrati pravi, a posebno teško za one koji nemaju iskustva. Postoji niz teorija o tome kako treba prati automobile, koji način je najbolji, koja sredstva koristiti itd. kao i da li je uopšte moguće perfektno oprati auto bez trljanja sundjerom (većina veruje da nije moguće). Prvo, da razjasnimo.. da biste bezkontaktno oprali auto perfektno potrebno je da imate odgovarajuću opremu u vidu mašine visokog pritiska minimum 150 bar i 15l protoka, dizna po mogućstvu nova, najbolja bi bila ugla 40 stepeni. Ukoliko imate odgovarajuću mašinu, možete računati da ćete imati i dobru ekonomiju u pogledu potrošnje hemije, jer ako je mašina slabija, verovatno će biti potrebno pojačati koncentraciju hemije u rastvoru da biste dobili perfektan rezultat. Perfektno pranje se dobija nanošenjem rastvora 2% do 3% i ispiranjem vodom pod pritiskom. E sad, pošto je često pitanje koliko košta jedan ciklus pranja, pokušaću da izvedem nekakvu matematiku.. ako uzmemo rastvor 2% šampona koji košta 500 din po litru, 1 l rastvora bi bio 10 din.. 1L rastvora 3% bi bilo 15 din. Na auto srednje klase u zavisnosti od metoda aplikacije hemije,okvirno ide: - voćna prskalica: oko 2.5L rastvora, znači 2.5L*15din=37,5 din.. ovde vam bar pola litre ode van auta u vazduh, potrebno je koristiti 3% rastvor jer nema nikakvog pritiska iz boce koji bi trebao da probije prvi sloj prljavštine, ukratko ne preporucujemo ovaj metod aplikacije.. sporo i neefikasno, osim ako nemate drugu bolju varijantu. - penomat boca: oko 5l rastvora od 2%, pena mora biti vlažna tako da se sliva niz auto, u protivnom nema kvašenja prljavštine, pa samim tim izostaje kvalitetno pranje. Dobre strane ovog metoda su brzina, I vizuelni efekat. Cena oko 50 din za ciklus. Loše je što vam pored penomata treba I kompresor. - prskalica, boca pod pritiskom: oko 3-4L rastvora 2 % u zavisnosti od tipa, veličine dizne I umešnosti perača. Naravno ima I onih veštih koji će tvrditi da potroše manje, što verujem, ali ovde razmatramo perfektno pranje.. znači oko 30-40 din šampona, takodje vam treba kompresor kao i za penomat.

NUKLEUS SPREYER: oko 1.5l rastvora 3% rastvora, znači 22,5din, ili 2% rastvor 15 din ciklus. Ubedljivo najbolji I najekonomičniji način doziranja, prednosti višestruke, brzina, nije potreban kompresor, 60l kapacitet rezervoara rastvora, znaci jednom dnevno punjenje, 8 bar pritisak, linijska dizna velikog ugla i velike pokrivne moći.

Foam lance: od 50-80 din po ciklusu, zavisi od protoka mašine, otvora dizne itd.


Dakle, nakon nanošenja hemije na sve površine automobila, prvo isprati sve velike površine i to odozdo na gore, prljave delove npr. ispod lajsne na vratima ili felne ispirati sa rastojanja 10 do 15 cmč manje zaprljane delove sa veceg odstojanja. Nijedan bezkontaktni sampon ne bi trebalo pustiti da se osuši na automobilu.


NUKLEUS PREMIUM X preporučujemo kao najkompletniji proizvod na tržištu za bezkontaktno pranje.

370 views0 comments

Recent Posts

See All

DOBRODOŠLI!

Ovde se možete informisati o najboljoj ponudi profesionalne hemije.

Comments


bottom of page